FTC Team Space

Thinking outside the box in an 18" box

Dutch League Championship 2019

Zaterdag was het zo ver: de Dutch League Championship 2019. Vol vertrouwen gingen we naar het Maerlant-Lyceum in Den Haag.

De kwalificaties gingen geweldig. We hebben elke mogelijke wedstrijd gewonnen, en zijn daarmee op de eerste plaats gekomen. Onze autonoom was vrijwel foutloos, en onze drivers waren, door veel oefening, ontzettend snel. We hebben zelfs een nieuw Nederlands record neergezet in onze eerste wedstrijd. 328 punten, samen met een ander team van onze school, GentleBotz. Dit record bleef echter niet lang staan.

In onze alliantie kozen we Pink to the Future en The Encrypted Gentlemen. Deze teams sloten het beste aan op onze robot.

De halve finales gingen tussen ons en de alliantie die als vierde geplaatst was. Doordat we twee rondes op een rij hadden gewonnen, hoefden we de derde niet te spelen. Ook hebben wij in de eerste ronde het eerder genoemde record van 328 verbroken, samen met Pink to the Future. Het nieuwe Nederlandse record is 330.

De uiteindelijke finale was tegen de alliantie van GentleBotz. Weer wonnen wij twee keer op en rij, en hoefde de derde match niet gespeeld te worden.

De prijsuitreiking was zenuwslopend. We gingen natuurlijk voor de Inspire Award. Na meerdere andere awards, die allemaal naar fantastische teams zijn gegaan, was het zo ver. De winnaar van de Inspire Award werd bekend gemaakt. Nadat wij herhaaldelijk dingen hoorde die op ons sloegen begon het bij ons al door te dringen. En toen, werd het officieel uitgesproken. “The winner of the Inspire Award is… Team Space!” Vol euforie sprongen wij het podium op. We hebben ons doel bereikt! We mogen naar Amerika!

Hierna werd bekend gemaakt dat er een tweede team naar Amerika zou mogen. Omdat wij ook de Winning Alliance Captain waren, werd de runner-up van de Inspire Award gekozen. Dit was niemand anders dan Pink to the Future. Ook zij mogen naar Amerika.

We willen graag iedereen bedanken voor de geweldige competitie in Nederland. Ook willen we alle teams feliciteren die een award naar huis hebben genomen.

See you in Detroit!

About Dylan

member from 2017 to 2020

Hello, I am Dylan. I'm 17 years old, and comin year will be my fourth and probably last year if FTC.
My main role in the team is managing PR, but I also try to help with the robot when I can. Since a big part of the team is leaving next season, I hope we can get the team at a level where they can function without us.
I'm also responsible for the humor in the team.