FTC Team Space

Thinking outside the box in an 18" box

Outreach Projecten 2017-2018

Ook dit seizoen gaan we er natuurlijk alles aan doen om mensen enthousiast te krijgen voor techniek en robotica. Door het seizoen heen zullen we hier ons portfolio bij blijven werken.

Naast de nieuwe projecten willen we onze projecten van vorig jaar graag doorzetten. Nog meer scholen bereiken en onze FLL teams nog beter coachen zijn zeker dingen waar we aan gaan werken.

First Lego League Coaching

Naast de First Tech Challenge biedt onze school ook het First Lego League programma. Hierbij moet een team van brugklassers een Lego robot bepaalde opdrachten uit te laten voeren om hier vervolgens punten mee te halen.

Ook dit jaar hebben wij weer FLL teams gecoacht. Dit keer waren er wel meer teams dan vorig jaar. Wij konden ook niet al onze teams door laten gaan naar de regionale finales, dus hebben wij zelf een toernooi georganiseerd. Hieruit zijn twee teams gekomen, die vervolgens verder gingen naar de regionale finales. Één van deze teams is zelfs met de Robot Design prijs naar huis gegaan!

First Tech Challenge Scrimmage

Ook dit jaar houden wij op onze school een scrimmage. Een scrimmage is een oefenwedstrijd met officiële jury. Deze wordt vaak als een kans gezien om nog een keer te oefenen voor komende wedstrijden. Ook wij gebruiken deze scrimmage als kan om nog de puntjes op de i te zetten, voordat wij onze wedstrijden op de Dutch Open gaan spelen.

CADMES

Aan het begin van dit jaar kregen wij een mail van CADMES, waarin ze vertelden dat ze op zoek waren naar een team dat een presentatie kan geven over hoe wij 3D moddelering software (CAD) gebruiken in onze robot.

Bij dit evenement waren er rond de 600 mensen aanwezig. Veel van deze mensen waren andere bedrijven die presentaties kwamen geven. Onder anderen ook Solidworks, die ons later hun software gesponsord heeft.